ELÄMÄÄ LINNASSA

Liinmaan linna oli pieni ja syrjäinen leirilinna, jossa ei koskaan pidetty hovia. Arkinen elämä linnassa tuskin erosi ympäristön tupien elämästä. Linnan seiniä kiersivät todennäköisesti seinävaatteet, jotka pitivät kylmän poissa. Arkeologisissa kaivauksissa on löydetty linnan alueelta runsaasti eläinten luita, mikä kertoo siitä, että linnassa nautittiin keskimääräistä paremmasta elintasosta.

 

Linnaan määrätyt asemiehet ja jatkokomennusta odottavien sotilaiden elämästä suuri aika linnassa kului odottamiseen, harjoitteluun ja aseiden huoltamiseen. Linnapihalta löydetyt luiset arpakuutiot kertovat sotilaiden käyttäneen aikaansa seurapelien pelaamiseen.

Kuvassa linnamäki keväällä 2000-luvun alussa.

Kuva: Satakunnan Museo

Kuva: Satakunnan Museo

VIERAILE

Liinmaan muinaislinnaan on mahdollisuus tutustua omatoimisesti ympäri vuoden ja se sopii retkikohteeksi mm. lapsiperheille. Linnan alueelle järjestetään myös opastettuja kierroksia. Tilataksesi opastuksen, olethan yhteydessä Eurajoen matkailuun tai Liinmaan perinneyhdistykseen.

 

Linnamaissa voi tutustua myös mm. kylän kunnostettuun pruuttahuoneeseen ja Tiironkosken riippusiltaan.

Naapurikylässä Vuojoella on 1800-luvun empirekartano, joka toimii monipuolisena kokous-, juhla-, majoitus- ja kulttuurikeskuksena. Vuojoen kartanolla on myös ravintola. 

Osoite: Linnaniityntie, Eurajoki

Alue Google Mapsissa.

OTA YHTEYTTÄ

Euroopan maaseudun kehittämisen talousrahasto: Eurooppa investoi maaseutualueisiin.

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White YouTube Icon

SEURAA SOMESSA

© 2019 by LIINMAAN PERINNEYHDISTYS ry