Kuva: Satakunnan Museo

HISTORIA

Keskiaikaisen muinaislinnan rauniot, niin kuin ne nykyään kävijälleen näyttäytyvät, tunnetaan tänä päivänä nimellä Liinmaan linna. Paikka sijaitsee nykyisen Eurajoen alueella Kaukenpielen kylässä, Väkkäränperän lahden pohjukassa mäellä, joka linnan rakentamisaikaan oli saari. Linnan aktiivinen käyttöaika ajoittuu 1300-luvulle. Liinmaan linna toimi todennäköisesti leirilinnana eli sinne sijoitettiin ja siellä huollettiin linnassa silloin tällöin oleskelevia sotajoukkoja. Linnan tarkoituksena oli myös vahvistaa ruotsalaisten hallintoa ja verotusta. Linnaa hallinnoi tehtävään määrätty linnanpäällikkö sekä kahdeksan asemiestä. Liinmaan linnalla ei todennäköisesti ole ollut omaa linnalääniä.

Kuvassa linnamäki kuvattuna 1950-luvulla. 

VIERAILE

Liinmaan muinaislinnaan on mahdollisuus tutustua omatoimisesti ympäri vuoden ja se sopii retkikohteeksi mm. lapsiperheille. Linnan alueelle järjestetään myös opastettuja kierroksia. Tilataksesi opastuksen, olethan yhteydessä Eurajoen matkailuun tai Liinmaan perinneyhdistykseen.

 

Linnamaissa voi tutustua myös mm. kylän kunnostettuun pruuttahuoneeseen ja Tiironkosken riippusiltaan.

Naapurikylässä Vuojoella on 1800-luvun empirekartano, joka toimii monipuolisena kokous-, juhla-, majoitus- ja kulttuurikeskuksena. Vuojoen kartanolla on myös ravintola. 

Osoite: Linnaniityntie, Eurajoki

Alue Google Mapsissa.

OTA YHTEYTTÄ

Euroopan maaseudun kehittämisen talousrahasto: Eurooppa investoi maaseutualueisiin.

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White YouTube Icon

SEURAA SOMESSA

© 2019 by LIINMAAN PERINNEYHDISTYS ry