LINNA - LINNOITUS

Liinmaan linna oli hirrestä ja tiilestä rakennettu varustus, jossa on todennäköisesti käytetty Fachwerk-korsvike -tekniikkaa, joka on leimallista Etelä-Skandinavian keskiaikaiselle kaupunkiarkkitehtuurille. Tekniikassa lehtipuusta rakennetun puisen kehikon aukot on täytetty tiilellä.

Linna muodostui pohjakaavaltaan suorakaiteen muotoisesta linnapihasta, jossa on ollut kolme tai neljä rakennusta, ulkoinen ja sisäinen vallirakennelma ja niiden välissä vallihauta. Pihamaan kaakkoissivulla on ollut portti. Meren pohjassa, linnamäen ympärillä, on ollut kivivalli, jonka tarkoituksena on ollut sota-alusten pidättely.

VIERAILE

Liinmaan muinaislinnaan on mahdollisuus tutustua omatoimisesti ympäri vuoden ja se sopii retkikohteeksi mm. lapsiperheille. Linnan alueelle järjestetään myös opastettuja kierroksia. Tilataksesi opastuksen, olethan yhteydessä Eurajoen matkailuun tai Liinmaan perinneyhdistykseen.

 

Linnamaissa voi tutustua myös mm. kylän kunnostettuun pruuttahuoneeseen ja Tiironkosken riippusiltaan.

Naapurikylässä Vuojoella on 1800-luvun empirekartano, joka toimii monipuolisena kokous-, juhla-, majoitus- ja kulttuurikeskuksena. Vuojoen kartanolla on myös ravintola. 

Osoite: Linnaniityntie, Eurajoki

Alue Google Mapsissa.

OTA YHTEYTTÄ

Euroopan maaseudun kehittämisen talousrahasto: Eurooppa investoi maaseutualueisiin.

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White YouTube Icon

SEURAA SOMESSA

© 2019 by LIINMAAN PERINNEYHDISTYS ry