LEGENDAT

 

Liinmaan linnaan liittyy muutamia jännittäviä tarinoita, joiden todenperäisyyttä ei ole pystytty todistamaan. Erään tarinan mukaan linnassa pitivät majaansa merirosvot, jotka olivat Itämerta hallitsevia vitaaliveljiä. Vitaaliveljet olivat Meckenburgia kannattavien kaupunkien tukemia merirosvoja, jotka aiheuttivat häiriötä ruotsin ulkomaankaupalle ja hansakaupalle. Päämajaansa vitaaliveljet pitivät Korsholman linnassa

.

Kerrotaan myös, että linnan maille olisi haudattu suuri ryöstösaalis. Tarinan mukaan aarteen olisi löytänyt 1700-luvun alussa noituudesta syytetty Mikko Simonpoika. Linnassa ei ehkä ollut aarretta, mutta Suomessa linnat toimivat paitsi hallinnon keskuksina, mutta myös taloudellisen toiminnan keskuksina. Linnoihin kerättiin verotulot ja kauppatavaroita, joita lähetettiin Itämeren etelälaidan kaupunkeihin. Linnamäellä on myöhemmin nähty virvatulia, jotka kansanperinteessä on liitetty maahan kätkettyyn aarteeseen.

VIERAILE

Liinmaan muinaislinnaan on mahdollisuus tutustua omatoimisesti ympäri vuoden ja se sopii retkikohteeksi mm. lapsiperheille. Linnan alueelle järjestetään myös opastettuja kierroksia. Tilataksesi opastuksen, olethan yhteydessä Eurajoen matkailuun tai Liinmaan perinneyhdistykseen.

 

Linnamaissa voi tutustua myös mm. kylän kunnostettuun pruuttahuoneeseen ja Tiironkosken riippusiltaan.

Naapurikylässä Vuojoella on 1800-luvun empirekartano, joka toimii monipuolisena kokous-, juhla-, majoitus- ja kulttuurikeskuksena. Vuojoen kartanolla on myös ravintola. 

Osoite: Linnaniityntie, Eurajoki

Alue Google Mapsissa.

OTA YHTEYTTÄ

Euroopan maaseudun kehittämisen talousrahasto: Eurooppa investoi maaseutualueisiin.

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White YouTube Icon

SEURAA SOMESSA

© 2019 by LIINMAAN PERINNEYHDISTYS ry