RAKENNUTTAJAT

Linnan rakennuttajasta ei ole varmuutta, mutta todennäköisin rakennuttaja on Ruotsin kuninkaana 1364-1389 toiminut Albrekt Meckenburgilainen. Toinen mahdollinen rakennuttaja on rälssimies Bo Joninpoika Grip, jonka alaisuuteen kuuluivat Liinmaan linnan lisäksi Korsholman linna Pohjanmaalla ja Aborch Kokemäellä. Eräs linnaan keskeisesti liitetty henkilö on palkkasoturipäällikkö Dietrich Viereggeen, joka oli yksi niistä miehistä, jolle Albert Meckenburgilainen antoi käskyn siirtää linnan Eurajoelle vuonna 1367. On kuitenkin mahdollista että paikalla on jo ennen tätä ollut varustus. Viimeisimmissä arkeologisissa tutkimuksissa maa- ja radiohiilinäytteet osoittivat linnan käytön alkaneen jo 1200-luvun jälkimmäisellä puoliskolla.

Kuva: Satakunnan Museo

VIERAILE

Liinmaan muinaislinnaan on mahdollisuus tutustua omatoimisesti ympäri vuoden ja se sopii retkikohteeksi mm. lapsiperheille. Linnan alueelle järjestetään myös opastettuja kierroksia. Tilataksesi opastuksen, olethan yhteydessä Eurajoen matkailuun tai Liinmaan perinneyhdistykseen.

 

Linnamaissa voi tutustua myös mm. kylän kunnostettuun pruuttahuoneeseen ja Tiironkosken riippusiltaan.

Naapurikylässä Vuojoella on 1800-luvun empirekartano, joka toimii monipuolisena kokous-, juhla-, majoitus- ja kulttuurikeskuksena. Vuojoen kartanolla on myös ravintola. 

Osoite: Linnaniityntie, Eurajoki

Alue Google Mapsissa.

OTA YHTEYTTÄ

Euroopan maaseudun kehittämisen talousrahasto: Eurooppa investoi maaseutualueisiin.

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White YouTube Icon

SEURAA SOMESSA

© 2019 by LIINMAAN PERINNEYHDISTYS ry